Att annonsera med Tourn

Som företag vill man nå ut till så många konsumenter som möjligt för att locka kunder till sin t.ex. webbutik. Det första man måste veta är vart sin kundgrupp finns, sen finns det massa marknadsförings ord som segment, targeting och positionering man måste kunna. Men varför svåra till det? Det är självklart att man vill nå ut till en sådan bredd grupp som möjligt men frågan är hur mycket det generar tillbaka, folk ser reklam överallt och vi människor sållar för det mesta bort alltihop. Vart någonstans är det man ser mest reklam?

Jo om du söker något på Google, så kommer det alltid upp företagsannonser som är kopplade till de sökord du har skrivit in, senare ser du att på Facebook syns de liknande kampanjer/reklam som du har sökt på Google. Det blir alldeles för mycket reklam och på Facebook vill man hellre se sina vänners statusuppdateringar än fullt med reklam. Man fokuserar bort blicken eller scrollar förbi så fort man ser att det är ett reklaminlägg och lägger inte ens ner tid på att läsa vad som står.

Varför jag tycker det är bättre att som företag vända sig till bloggare för att göra reklam för sin produkt/företag, är för att bloggare ger mer förtroende till läsarna än vad ren reklam gör. Bloggarna lägger ner tid och skriver sin egen åsikt, de väcker mer intresse än vad en bra kampanj skulle göra. Vi människor gör ofta saker som vi ser andra göra, det har med våra sociala behov att göra och att vi ska ha en tillhörighet med andra människor. Är det då en bloggare vars blogg man läser varje dag som skriver om något intressant, något nytt så får man starkare intresse än om man ser det som en annons i en tidning.

Att annonsera i en tidning är väldigt dyrt, Google adwords kan bli väldigt dyrt om du inte hittar de perfekta sökorden, som inte är dyrt för varje klick. På Facebook betalar du för hur många som ska se annonsen, men hur vet du att det är din kundgrupp det visas för, och inte sådana som inte alls är intresserade och bara scrollar förbi?

Hos Tourn kommer du överens med bloggarna vad du vill ge för ersättning till blogginlägget, du får själva välja ut vilka bloggar som verkar intressanta och tycker passar ditt valda ämne de ska skriva om. Här får både bloggaren mer att skriva i sin blogg och du får ett inlägg som är genomtänkt och välskrivet och bloggarens egna åsikt. För det är klart bloggaren lägger ner tid på att inlägget ska bli så bra som möjligt för att kunna få skriva fler betalda inlägg. Så det är en win-win situation för båda.

Detta är ett sponsrat reklaminlägg av Tourn

Post Author: cammy

Kommentera

Or

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *