Marknadsföring

I ett företag är marknadsföring nästan det viktigaste, syns du inte så finns du inte. Hur ska kunderna veta att du och ditt företag finns om du inte syns någonstans? Jag tycker det är svårt att veta vart det är man ska synas, vart det är folk ser en. Därför har jag en blogg, för att folk ska veta vem som står bakom Rock-o-holic, det ger en bättre känsla än att ha en webbutik och så vet man inte vem som äger den eller driver den. Stora webbutiker som är välkända kanske man inte tänker på så mycket vem som arbetar med och bakom den, men när jag hittar små webbutiker på google så vill jag helst kunna läsa en historia om de bakom företaget, varför de startade och så vidare.

Tillbaka till marknadsföring, jo annonser är något som är viktigt om du ska synas, var kan man då annonsera? Jag fick en värdecheck med företagspaketet jag beställde genom Loopia som gäller hos Google adwords, om det är någonstans folk kan hitta mig och det de söker så är de google, hur många söker inte på saker där dagligen? Men det som gäller är att just hitta sökord som passar till din verksamhet, om vi tar mitt exempel så driver jag en webbutik som säljer smycken, ett bra sökord är då smycken, när någon söker det så kommer min sida upp bland alla andra sidor på träffarna du får. Så om du vill att dina sökord ska komma högre upp utan att kosta en hel del så försök hitta de unika orden som inte har så hög konkurrens, folk måste fortfarande söka på orden annars får du inga träffar alls. Så man kan säga att det är en djungel att hitta bra sökord och veta att personer söker just på de orden, men prova dig fram, märker du att du inte får några klick på ett visst ord, prova ett annat.

Mina tips för att nå ut till så många personer som möjligt:

  • Skaffa en facebook sida om ditt företag, där kan dina vänner dela vidare om sidan och du kan direkt nå ut till de som gillar sidan. Använd gärna facebook och som ett nyhetsbrev, dela med dig av erbjudande och vad som är ny inkommet.
  • Tar du mycket bilder till ditt företag så är instagram ett tips, instagram kan du även koppla till din facebooksida.
  • Om du gillar att skriva så satsa på en blogg eller twitter.

De här sidorna ger dig gratis marknadsföring, börjar du som jag med ett hobbyprojekt, så är det brist på pengar men du har förmodligen mycket tid, lägg ner den tiden på att få företaget att synas och det behöver inte kosta pengar.

Post Author: cammy

1 reaktion på ”Marknadsföring

Kommentera

Or

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *