Gården/Djuren

Stallet

Det bästa med den här gården är framförallt stallet, även om det är ett gammalt stall och renovering/ombyggnation behövs. Så är jag oerhört tacksam att kunna ha hästarna hemma på gården. De om något har verkligen gett mig mer tid.

När jag flyttade in var boxarna målade i grönt, vilket jag inte tyckte passade riktigt. Jag passade då på att måla om de svarta. Tanken är att göra om stallet i framtiden och då kommer ny boxinredning köpas in.

Stallet har idag fem boxar, det är tre vanliga boxar, en fölningsbox och en shettisbox. Tanken framöver att ha åtta boxar där en eller två är stora fölningsboxar. Det ska byggas en sadelkammare i stallet, för det saknar jag idag och även en spolspilta ska göras i ordning. De är en del av stallet som inte har betongplatta så det är också något som ska gjutas.

Det är även mycket arbete med hagarna som ska göras iordning, främst ska marken dräneras på stallplan och den ska grusas upp rejält då de är mycket lera där jag bor. Kommer även i anslutning till stallet fixa två sjukhagar.

Det som jag fortfarande funderar över är hur jag ska förvara och hantera hösilagebalarna. Om man ska bygga ett foderrum där man kan köra in en bal i taget och från stallet finns en dörr in i detta foderrum. Vill hålla bra temperatur där jag förvarar fodret.

Har ni några tips om foderförvaring får ni gärna dela med er.

Författare

info@cammys.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Måla om huset

januari 25, 2021